Santesson – Reformpolitikens strategier (Atlantis, 2012)

Alldeles utmärkt – beskriver bra förutsättningarna för politisk reformverksamhet.” Lars Tobisson, moderat nestor

Jätterolig läsning … Riktigt intressant … Boken flyttar fram kopplingen mellan statsvetenskapens resultat och det politiskt användbara.” Ursula Berge, Samhällspolitisk chef, Akademikerförbundet SSR

Pressröster om boken
Dagens Industri
Svenska Dagbladet
Svensk Tidskrift

utgående

The end comes when we no longer talk with ourselves. It is the end of genuine thinking and the beginning of the final loneliness. The remarkable thing is that the cessation of the inner dialogue marks also the end of our concern with the world around us. It is as if we noted the world and think about it only when we have to report it to ourselves.

Eric Hoffer 

Sök på inslag.se:

  Vänta…
twitter
politik
popsociologi
fler inslag
söndag
okt252009

Upprepningshumor

En gång om året, just den här dagen, drar jag samma skämt i form av ett koleriskt utbrott: Jag tror inte på den där bonustimmen! Det är för bra för att vara sant. Jag minns hur det gick förra året, då tog de tillbaka den efter ett halvår. Det kallas för upprepningshumor.

Om det enda man läste i livet var Svenska Dagbladets manliga ledarkolumnister kunde man få intryck av att vår tids stora samhällsfråga är hur vi ska hindra tonåringar från att ha analsex. Planen är att de inte ska känna till möjligheten. Och om de ändå testar ska de göra fel och få ont. Betingning, mina vänner. I måndags skrev Roland Poirier Martinsson om att det försiggår sex- och samlevnadsundervisning om analsex (who knew?!). Göran Skytte häpnade över att inte medier och politiker gick i taket. Så han skrev en kolumn till om samma ämne, med den milt självironiska rubriken: Det är faktiskt inte riktigt klokt! Upprepningshumor, jag älskar det.

Reader Comments (1)

Det är ju värre än så. Det var ju inte en bonustimme du fick i natt - snarare en återbäringstimme. Först förvrids ju klockan till sommartid, d v s man snor en timme från oss. Sedan får man tillbaka den drygt ett halvår senare. Precis samma sak som med skatteåterbäring.

Och inte fan får man någon ränta heller.

25 oktober 2009 | Unregistered CommenterStaffan

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>